Nulmeting

Hoe begin je een investeringsplan?

De eerste stappen

Zero CO2 biedt ondernemers concrete en realistische handvatten om te gaan verduurzamen in hun pand, mobiliteit of bedrijfsproces. We werken met verschillende partners die expert zijn in hun eigen vakgebied.

Wanneer je als ondernemer een investeringsplan hebt liggen en graag inzichtelijk wilt hebben voor welke subsidies, fiscale- en financieringsvoordelen je in aanmerking komt, neem gelijk contact met ons op!

Weet je niet nog hoe je moet beginnen? Ook dan helpen wij je verder! Wij bieden een compleet traject aan, waarbij je niets misloopt en de boot niet mist. Wij bieden drie opties aan om de CO2- en milieu-impact van jouw bedrijf in kaart te brengen. Lees hieronder meer informatie!

DZyzzion is partner van Zero CO2

DuOn-Scan - de nulmeting

Zero CO2 biedt door middel van de DuOn-Scan van DZyzzion een nulmeting aan. Voordat u aan de slag gaat met het doorvoeren van duurzame investeringen, is het handig om eerst precies te weten waar u staat, door middel van deze nulmeting. Misschien bent u namelijk al verder dan u denkt. De door DZyzzion ontwikkelde DuOn-Scan is hiervoor een ideale tool. Het resultaat is een integraal ‘Duurzaamheidsprofiel’ op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo ziet u precies wat er al goed gaat en wat er beter kan. Een ideale basis voor het opstellen van duurzaamheidsbeleid en een actieplan

De DuOn-Scan is gebaseerd op internationaal geaccepteerde inzichten en richtlijnen, met name ISO 26000.

Prijs voor de DuOn-Scan: €1500,-

DZyzzion

Bewuste keuzes

DZyzzion – spreek uit ‘decision’ [Engels] – staat voor het maken van bewuste keuzes. Keuzes die een duurzame wereld dichterbij brengen en daarbij ook goed zijn voor uw bedrijf, organisatie of gebied. Keuzes dus, die meerwaarde scheppen voor mens, milieu en economie.

Koploperproject

Bij DZyzzion werken we vanuit passie. Passie voor duurzaamheid, voor onze prachtige planeet, voor mensen, voor ondernemers met hart voor hun zaak. We zijn ervan overtuigd dat samenwerken op basis van een gedeelde passie tot de beste resultaten leidt. De Koploperprojecten zijn daar een mooi voorbeeld van.

Meet nu zelf de CO2-uitstoot van uw organisatie met de Slimme CO2-thermometer

Samenwerkingspartner

Groningen Werkt Slim is samenwerkingspartner van Zero CO2. Ons gezamenlijke doel is het verminderen van de CO2-uitstoot van (MKB) bedrijven. Met de Slimme CO2-thermometer, ontwikkeld door de Hanze en de RUG, kunnen ondernemers gebruiken om inzicht te krijgen in hun huidige CO2 uitstoot. Gebruiksvriendelijk, online en kosteloos. U kunt direct aan de slag met uw verduurzamingsambities.

Hoe het werkt

De tool rekent uw CO2-uitstoot uit in Kg (kilogram) per jaar. Om dit te kunnen doen heeft de tool uw input nodig. Onze tips: Beantwoord de vragen zo specifiek mogelijk en loop alle stadia door. Weet u het antwoord niet precies, vul dan het geschatte aantal in. Als u op een vraag helemaal geen antwoord kunt geven, vul dan 0 in. 

Wanneer u alle stappen heeft doorlopen, ziet u direct resultaat met aansluitende adviezen om de CO2-uitstoot te verlagen. 

Stimular is partner van Zero CO2

Milieubarometer

Zero CO2 biedt door middel van de Milieubarometer van Stimular een nulmeting aan. Door de Milieubarometer in te vullen krijg je inzicht in de CO2- en milieu-impact van jouw bedrijf. Het is een nauwkeurige tool waarbij je zelf een samenstelling kunt doen van producten en diensten waarmee  je vandoen hebt. Zo krijg je een duidelijk en specifiek beeld van de impact. 

 

Je sluit een abonnement af bij Stimular om de Milieubarometer te gebruiken. Wanneer je als bedrijf gevestigd bent in Groningen komen de abonnementskosten te vervallen. Voor het gezamenlijk invullen van de Milieubarometer met een collega van Zero CO2 worden wel kosten in rekening gebracht. 

CO2-voetafdruk berekenen

Steeds vaker krijgen organisaties van hun klanten de vraag om de CO2-uitstoot van hun bedrijfsvoering te delen. Met de Milieubarometer maak je eenvoudig een CO2-footprint, met gegarandeerd de juiste CO2-factoren. Honderden bedrijven gebruiken hiervoor de Milieubarometer.

Nulmeting maken en doelen monitoren

Het resultaat vat de milieu-impact van jouw organisatie samen in heldere grafieken en kengetallen. Je kunt de milieuwinst door de jaren heen monitoren, doelen stellen, of je eigen organisatie met het branchegemiddelde vergelijken. Grote organisaties kunnen het abonnement uitbreiden en met de Powertool meerdere vestigingen met elkaar benchmarken.