Berichten

MIA

MIA stijgt mee bij meer duurzame keuze tijdens proces

Als u investeert in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel, kunt u recht hebben op de milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze fiscale subsidie kent drie categorieën, met ieder een eigen percentage aan extra investeringsaftrek. Indien u investeert in een bedrijfsmiddel en de investering achteraf omzet in een investering van een hogere categorie, betekent dit niet dat u de MIA misloopt, zo heeft de Belastingdienst onlangs bekendgemaakt.

Lees verder »
Herinvesteringsreserve

Verruiming herinvesteringsreserve per 2024

Het kabinet heeft in het Belastingplan 2024 voorgesteld om de herinvesteringsreserve (HIR) te verruimen. De HIR kan dan in bepaalde situaties ook gevormd worden bij staking van een deel van een onderneming ten gevolge van overheidsingrijpen.

Lees verder »
CO2 compensatie

Waarom CO2-compensatie wel kan werken…..

Afgelopen week kwam in het nieuws dat uit onderzoek blijkt vrijwillige carbon credits meer beloven dan ze waarmaken. In het onderzoek van de VU Amsterdam zijn projecten uit het anti-ontbossingprogramma (REDD+) onderzocht. Belangrijkste conclusie is dat betrokken organisaties veel meer Carbon Credits uitgeven dat er aan CO2 worden vastgelegd.

Lees verder »