Donker Groep - Terrein Quickscan

Groen maakt gelukkig

Wanneer het gaat om terreinen, wordt zelden de vraag gesteld wat duurzame keuzes zijn of hoe het beter kan. Vaak wordt gedacht dat groenaanleg simpelweg altijd goed is. Zonde, want juist in de aanleg van gebieden kunnen we verrassende stappen vooruit maken in duurzaamheid en het besparen van kosten.

Voordelen van een duurzaam terrein

Een voor de hand liggend voordeel is de besparing op energiekosten. Maar ook het verhoogde welzijn van mensen levert geld op. Bedrijven met juiste groenvoorzieningen, zijn de kosten voor zorg lager en op werkplekken is het ziekteverzuim lager. Hierdoor is de investering niet alleen duurzaam, maar hij verdient zichzelf ook terug.

Van Quickscan tot a-label

Het aanleggen of verduurzamen van een terrein volgens de methode van NL Greenlabel methode start met een Quickscan. Tijdens deze Quickscan beoordelen we de huidige situatie, inventariseren we de mogelijkheden en geven we inzicht over duurzame(re) opties. Een overzichtelijke matrix maakt direct inzichtelijk op welke indicatoren verbetering mogelijk is voor een hogere score.

Contact

Wanneer u interesse heeft in een Quickscan voor uw bedrijventerrein neem dan contact met ons op! Via Zero CO2 komt u in contact met de experts van Donker Groep. Zij zullen vervolgens een kennismakingsgesprek met u inplannen.