Ondernemer aan het woord

Financiering

John Struik en Ferry Dekker, van DekkerStruik
Installatietechniek, bouwen een nieuw bedrijfspand aan de Olgerweg in Groningen. Zero CO2 heeft de financiering voor het pand mogen samenstellen. Door te kiezen voor stapelfinanciering hebben deze ondernemers de volledige investering onder financiering kunnen brengen zodat geen eigen middelen aangeboord hoefden te worden. Lees verder over welke financieringsconstructie hier is toegepast.

“Zero CO2 heeft ons gedurende het hele financieringstraject ondersteunt. Ze hebben het volledige bouwplan met het bijbehorende bestek doorgenomen en de te verkrijgen subsidies. Hierdoor zijn verbeteringen doorgevoerd die uiteindelijk hebben geleid tot een aanzienlijke kostenbesparing. De korte communicatielijnen hebben we als zeer prettig ervaren.”

Gezamenlijk duurzaamheid adviesrapport

Djimmer van der Weerd van P&P Projects is zeer gemotiveerd om met zijn bedrijfsvoering energieneutraal te gaan opereren. Zero CO2 heeft hem hierin ondersteunt door het huidige energielabel van het pand vast te stellen, maar ook welke maatregelen genomen moeten worden om energieneutraal en gasloos te worden. Het kostenplaatje is inzichtelijk gemaakt met alle voordelen betreft subsidies en fiscale tegemoetkomingen, daarnaast zijn ook de financieringsmogelijkheden gesproken met Djimmer. 

"Naast concrete handvatten voor het verduurzamen van je pand geven ze vanuit Zero CO2 ook ontzettend handig advies op het vlak van financiering en subsidies."