Wegverkeer

Voor ieder bedrijf zijn er mogelijkheden!

Op deze pagina staan de fiscale mogelijkheden voor u op een rij, om uw wagenpark te verduurzamen. Maak een afspraak met ons voor meer informatie!

Vrachtwagens 

Fiscale regelingen - MIA & Vamil

Bestaande uit: een elektrisch aangedreven of waterstof aangedreven bakwagenchassis, -trekker of terminaltrekker en al dan niet een oplaadstation of voor de elektrische aandrijving noodzakelijke aanpassingen aan de opbouw.

Alleen 45% MIA

Bestaande uit: een elektrisch aangedreven of waterstof aangedreven truckmixer.

Alleen 45% MIA

Bestaande uit: een dual-fuel waterstof aangedreven vrachtwagen.
Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 120.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu- investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

27% MIA en 75% Vamil

Bestaande uit: een automatisch geleid elektrisch aangedreven voertuig en al dan niet een brandstofcel of een oplaadstation.

Alleen 36% MIA

Bestaande uit: een retrofit SCR-systeem en al dan niet een NOx-monitoringsysteem.

36% MIA en 75% Vamil

Bestaande uit: een bakwagenchassis of trekker.
Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 7.500 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu- investeringsaftrek.

Alleen 27% MIA

Bestaande uit: een gekoelde aanhanger, bakwagenopbouw, bestelauto of oplegger. Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 20.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investerings- aftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

36% MIA en 75% Vamil

Bestaande uit: een op basis van een natuurlijk (halogeenvrij) koudemiddel gekoelde transporttrailer. Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 20.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu- investeringsaftrek.

Alleen 27% MIA

Bestemd voor: het reduceren van de fijnstofemissie van een bestaande stationaire dieselmotor of een bestaande dieselmotor voor een transportkoeling of een mobiel werktuig door deze te voorzien van een roetfilter.

Alleen 45% MIA

Bestaande uit: een NOx-reductiesysteem en al dan niet de kosten voor de uitgevoerde emissiemeting.

45% MIA en 75% Vamil

(Bak)fietsen

Fiscale regelingen - MIA & Vamil

Bestaande uit: een elektrisch aangedreven voertuig en al dan niet een oplaadstation. Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 40.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu- investeringsaftrek.

alleen 27% MIA

Bestaande uit: een elektrisch aangedreven bakfiets en al dan niet de volgende onderdelen: een aanhangwagen, wisselaccu(’s) en een oplaadstation.

45% MIA en 75% Vamil

Bestaande uit: een fiets met trapondersteuning

27% MIA en 75% Vamil

Nieuwsberichten

Minder administratie rond fiets van de zaak

De administratieve lasten rond de fiets van de zaak worden verminderd. Met name als een fiets van de zaak ter beschikking wordt gesteld én er een vergoeding wordt gegeven voor de ritten waarop de fiets niet gebruikt wordt, is de administratieve last momenteel namelijk omvangrijk.

Lees meer >>

Oplaadpunten en stations

Fiscale regelingen - MIA & Vamil

Bestaande uit een afleverpunt en al dan niet de volgende onderdelen: compressoren, een bufferopslag en een lokale waterstofzuiveringseenheid.

36% MIA en 75% Vamil

Taxi's 

Fiscale regelingen - MIA & Vamil

Bestaande uit: een elektrisch aangedreven taxi en al dan niet een oplaadstation. Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 40.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek.

Alleen 27% MIA

Bestaande uit: een elektrisch aangedreven taxi en al dan niet een oplaadstation.
Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 75.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek.

Alleen 36% MIA

Bestaande uit: een waterstof aangedreven taxi en al dan niet een oplaadstationn. Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 125.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

45% MIA en 75% Vamil

pexels-tim-samuel-5834918

Bussen

Fiscale regelingen - MIA & Vamil

Bestaande uit: een bus, bestelauto, bakwagenchassis of trekker.

36% MIA en 75% Vamil

Bestaande uit: een waterstof aangedreven bus en al dan niet een oplaadstation.

45% MIA en 75% Vamil

pexels-mads-thomsen-1178448

Personenauto's

Fiscale regelingen - MIA & Vamil

Bestaande uit: een waterstof aangedreven personenauto en al dan niet een oplaadstation. Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 75.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

45% MIA en 75% Vamil

Bestaande uit: een elektrisch aangedreven personenauto met geïntegreerde zonnepanelen en al dan niet een oplaadstation.

Alleen 36% MIA

Bestemd voor: het van een toegangssysteem voorzien van een waterstof of elektrisch aangedreven deelauto die wordt ingezet door een deelautobedrijf, waarbij het toegangssysteem:

    • het mogelijk maakt de auto met een pas of app te openen, waardoor fysieke sleuteloverdracht overbodig wordt, en

    • locatie- en rijgegevens continu bijhoudt en verzendt naar het deelautobedrijf,

36% MIA en 75% Vamil

pexels-pixabay-248539
Maak een afspraak!