Zero CO2 wordt grootste duurzaamheidsnetwerk in Nederland

Nederland – Zero CO2, hét duurzaamheidsplatform voor accountantskantoren, breidt uit met de aansluiting van zes accountantskantoren. Met deze nieuwe partners vormt Zero CO2 het grootste netwerk van duurzaamheidsadviseurs in Nederland.  

De zes accountantskantoren zullen zich aansluiten bij het reeds bestaande netwerk, waar een drietal vooruitstrevende kantoren de meerwaarde van het platform al heeft ondervonden. Het netwerk zal voortaan bestaan uit de volgende accountantskantoren: Qwintess, Bentacera, Bol Adviseurs, Van Velzen Accountants en Adviseurs, AD accountants adviseurs, Grip Accountants en Adviseurs, Kreston Lentink Audit, Lentink De Jonge Accountants & Adviseurs en Kreston Van Herwijnen. De zes kantoren die zich aansluiten zijn ook onderdeel van Kreston Netherlands. Door deze uitbreiding versterkt Zero CO2 haar positie als dé autoriteit op het gebied van duurzaamheidsadvies voor accountantskantoren in Nederland.

“We zijn verheugd om de accountantskantoren van Kreston Netherlands te verwelkomen bij Zero CO2”, aldus Sanne Marissen, directeur van Zero CO2. “Samen kunnen we een nog grotere impact maken in het bedrijfsleven. We geloven dat duurzaamheid een integraal onderdeel moet zijn van de bedrijfsvoering en met dit uitgebreide netwerk kunnen we een versnelling aanbrengen in de transitie van duurzaam ondernemen.” 

Het platform Zero CO2 biedt haar leden verschillende voordelen, waaronder toegang tot exclusieve kennis en expertise, de mogelijkheid om samen te werken aan innovatieve projecten en deel te nemen aan inspirerende evenementen. Door de synergie en kennisuitwisseling binnen het netwerk kunnen de aangesloten accountantskantoren hun klanten nog beter van dienst zijn op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken. En dat heeft niet alleen betrekking op de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), maar is ook gericht op het midden- en kleinbedrijf.

Met de aansluiting van de Kreston partners, zet Zero CO2 een belangrijke stap in het realiseren van haar missie om duurzaamheid te integreren in de accountancysector. Samen werken we aan een duurzame toekomst voor het bedrijfsleven in Nederland.