Hybride werken

De volgende medewerkers stellen zich graag aan u voor!

Sophie

Ik ben Sophie en woon op 8 kilometer van mijn werkplek. Mijn werkgever vergoedt mijn woon-werk verkeer tegen €0,19 per kilometer. Ik werk vier dagen per week dit betekent een vergoeding per maand van ongeveer € 46,-.

Ik ga altijd met de fiets naar mijn werk. Zo krijg ik mijn beweging en kom ik lekker fris thuis van het werk. Mijn werkgever heeft een fietsenregeling zodat ik een renteloze lening kan krijgen van € 1.000,- per maand die ik in drie jaar aflos. Hiervoor lever ik vakantie-uren in die ik toch al met moeite op kreeg.

Ik vind dit een aantrekkelijke regeling, omdat ik nu een iets sportievere en duurdere fiets heb gekocht, waar ik anders voor een goedkopere versie had gekozen. Daardoor fiets ik nu veel vaker, vooral in het weekend, recreatief.

Impact voor de werkgever:
– Eventuele rentekosten voor de verstrekte lening
– Extra productiviteit door inleveren vakantie-uren
– Een vitale medewerker
– Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Amida

Ik ben Amida en woon met mijn gezin in de kop van Drenthe. Ik werk de helft van mijn dagen vanuit huis en de andere helft op kantoor. 

 Mijn werkgever heeft aan mij spullen ter beschikking gesteld, zoals een goede stoel en een extra beeldscherm. Iedereen heeft binnen ons bedrijf zijn eigen laptop. Het voordeel is dat deze volledig is beveiligd en wordt beheerd door de ICT afdeling van mijn werkgever. 

Naast deze zaken heb ik ook afspraken gemaakt over onkostenvergoedingen. Zo krijg ik per dag een vergoeding van € 3,- als ik thuiswerk en voor de kantoordagen een vergoeding van €0,19 per kilometer. 

Ik reis met het openbaar vervoer. Ik reis in de daluren en begin vroeg in de ochtend om 7:30uur. Dat betekent dat ik extra goedkoop kan reizen, want voor deze tijden gelden lagere tarieven.  Hierdoor ‘verdien’ ik aan mijn onkostenvergoedingen. Totaal ontvang ik per jaar € 300,- aan reiskostenvergoeding, maar door het lage OV-tarief houdt ik hier € 100,- van over. Ik vind het fijn dat mijn werkgever een goed thuiswerkbeleid heeft. Zo kan ik samen met mijn vriend werk en gezin goed combineren.

 

Impact voor de werkgever:
– Hogere productiviteit door thuiswerken
– Betere work-life balance voor werknemers
– Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde
– Extra kosten voor inrichten thuiswerkplek
– Optimalisering ICT-omgeving (cybersecurity)
– Bijdrage aan verduurzaming mobiliteit

Joost

Ik ben Joost en ga zoveel mogelijk met mijn Speed – Pedelec naar mijn werk en doe hier een half uurtje over.

Door niet met de auto te reizen spaar ik het milieu. Daarnaast beweeg ik en is mijn hoofd lekker leeg als ik thuis ben.

Mijn werkgever betaalt de lease voor de fiets, en in ruil daarvoor heb ik mijn reiskostenvergoeding ingeleverd. Wel betaal ik via mijn salaris over de fiscale bijtelling voor privé gebruik. Maar dit is aanzienlijk minder dan ik kwijt zou zijn bij eigen aanschaf. 

Het opladen bij mijn werkgever is gratis en vaak voldoende voor zowel de heen als terugreis. Ik vind het belangrijk mijn bijdrage te leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. Ik maak dan ook in het weekend zoveel mogelijk gebruik van deze fiets bijvoorbeeld voor het doen van de boodschappen. Dat bevalt erg goed en vaak heb je minder reistijd dan met de auto. Je hebt geen files en kunt overal kosteloos parkeren.

Impact voor de werkgever:
– Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde
– Extra kosten voor de lease van de fiets
– Lagere woon-werkvergoeding
– Vitale medeweker
– Bijdrage aan verduurzaming mobiliteit

Hybride werken - Thuiswerk implementatie

Databeveiliging

Is de databeveiliging bij medewerkers thuis wel in orde? Vraag de security scan, dan maken wij inzichtelijk in hoeverre uw huidige systemen aan de veiligheidseisen van vandaag de dag voldoen. 

Fietsplan

Alle fiscale voordelen in een overzichtelijk rapport met advies op maat. We nemen alle maatregelen met u door die specifiek voor uw organisatie van toepassing zijn.

OV-daluren

Voor welke voordelen in het OV komt u in aanmerking? Wat houden deze voordelen in en hoe kunt u dit implementeren in uw bedrijfsvoering? Wij helpen u verder!