Mobiliteit

Transport

Wil je een wagenpark elektrificeren, personeel motiveren met de fiets te gaan of inzicht krijgen in de duurzame mogelijkheden op gebied van zwaarder transport? Wij ondersteunen graag in het aanleveren van een mobiliteitsplan en geven inzicht in uitstoot en verbruik. Tot slot brengen we de financiële tegemoetkomingen in kaart en helpen u mee de juiste investeringen te doen, zodat de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar komt.

Hybride werken

Thuiswerken is de norm geworden bij veel organisaties. Hybride werken kent veel voordelen waaronder het aantrekken van personeel dat verder weg woont dan gebruikelijk. Daarnaast kent het inrichten van een degelijk thuiswerkbeleid een aantal fiscale voordelen. Graag gaan we samen met jou in gesprek om mee te denken over bijpassende arbeidsvoorwaarden om duurzaam inzetbaarheid van het personeel te optimaliseren.

Mobiliteit adviesrapport

Inzicht in uitstoot en verbruik

Specialisten aan het werk

Zero CO2 is een platform waaraan diverse expert-partners zich hebben aangesloten. Hierdoor zitten de juiste specialisten aan tafel om jouw vraagstuk te beantwoorden. Stel je wilt de mogelijkheden voor het elektrificeren van een wagenpark inzichtelijk krijgen. Dan komt een Zero CO2 adviseur langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vervolgens wordt duidelijk welk vraagstuk opgepakt dient te worden en zullen de juiste experts betrokken worden bij het vervolg. 

Branche specifiek

Door onze landelijke aanpak krijgen we opdrachten vanuit heel Nederland en vaak overlappen vraagstukken elkaar omdat de bedrijven in dezelfde branche werkzaam zijn. Vandaar kiezen we in een aantal gevallen voor een branche specifieke aanpak.

Op dit moment heeft de transport sector een uitdaging betreft het verduurzamen van de voer- en/of vaartuigen. Vanuit Zero CO2 is de samenwerking aangegaan met o.a. Greenaumatic om software te ontwikkelen dat vanuit financiële data uitstoot en verbruik kan monitoren. Greenaumatic werkt op dit moment aan een pilot voor transportbedrijven met vrachtwagens en pilot voor binnenvaartschepen. 

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de pilots of heb je zelf een vraagstuk liggen, maak een afspraak!

 

Hybride werken - Thuiswerk implementatie

Thuiswerken is de norm geworden bij veel organisaties. Hybride werken kent veel voordelen waaronder het aantrekken van personeel dat verder weg woont dan gebruikelijk. Daarnaast kent het inrichten van een degelijk thuiswerkbeleid een aantal fiscale voordelen. Graag gaan we samen met jou in gesprek om mee te denken over bijpassende arbeidsvoorwaarden om duurzaam inzetbaarheid van het personeel te optimaliseren.

De volgende fictieve medewerkers stellen zich graag aan u voor!

Sophie

Ik ben Sophie en woon op 8 kilometer van mijn werkplek. Mijn werkgever vergoedt mijn woon-werk verkeer tegen €0,19 per kilometer. Ik werk vier dagen per week dit betekent een vergoeding per maand van ongeveer € 46,-.

Ik ga altijd met de fiets naar mijn werk. Zo krijg ik mijn beweging en kom ik lekker fris thuis van het werk. Mijn werkgever heeft een fietsenregeling zodat ik een renteloze lening kan krijgen van € 1.000,- per maand die ik in drie jaar aflos. Hiervoor lever ik vakantie-uren in die ik toch al met moeite op kreeg.

Ik vind dit een aantrekkelijke regeling, omdat ik nu een iets sportievere en duurdere fiets heb gekocht, waar ik anders voor een goedkopere versie had gekozen. Daardoor fiets ik nu veel vaker, vooral in het weekend, recreatief.

Impact voor de werkgever:
– Eventuele rentekosten voor de verstrekte lening
– Extra productiviteit door inleveren vakantie-uren
– Een vitale medewerker
– Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Amida

Ik ben Amida en woon met mijn gezin in de kop van Drenthe. Ik werk de helft van mijn dagen vanuit huis en de andere helft op kantoor. 

 Mijn werkgever heeft aan mij spullen ter beschikking gesteld, zoals een goede stoel en een extra beeldscherm. Iedereen heeft binnen ons bedrijf zijn eigen laptop. Het voordeel is dat deze volledig is beveiligd en wordt beheerd door de ICT afdeling van mijn werkgever. 

Naast deze zaken heb ik ook afspraken gemaakt over onkostenvergoedingen. Zo krijg ik per dag een vergoeding van € 3,- als ik thuiswerk en voor de kantoordagen een vergoeding van €0,19 per kilometer. 

Ik reis met het openbaar vervoer. Ik reis in de daluren en begin vroeg in de ochtend om 7:30uur. Dat betekent dat ik extra goedkoop kan reizen, want voor deze tijden gelden lagere tarieven.  Hierdoor ‘verdien’ ik aan mijn onkostenvergoedingen. Totaal ontvang ik per jaar € 300,- aan reiskostenvergoeding, maar door het lage OV-tarief houdt ik hier € 100,- van over. Ik vind het fijn dat mijn werkgever een goed thuiswerkbeleid heeft. Zo kan ik samen met mijn vriend werk en gezin goed combineren.

 

Impact voor de werkgever:
– Hogere productiviteit door thuiswerken
– Betere work-life balance voor werknemers
– Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde
– Extra kosten voor inrichten thuiswerkplek
– Optimalisering ICT-omgeving (cybersecurity)
– Bijdrage aan verduurzaming mobiliteit

Joost

Ik ben Joost en ga zoveel mogelijk met mijn Speed – Pedelec naar mijn werk en doe hier een half uurtje over.

Door niet met de auto te reizen spaar ik het milieu. Daarnaast beweeg ik en is mijn hoofd lekker leeg als ik thuis ben.

Mijn werkgever betaalt de lease voor de fiets, en in ruil daarvoor heb ik mijn reiskostenvergoeding ingeleverd. Wel betaal ik via mijn salaris over de fiscale bijtelling voor privé gebruik. Maar dit is aanzienlijk minder dan ik kwijt zou zijn bij eigen aanschaf. 

Het opladen bij mijn werkgever is gratis en vaak voldoende voor zowel de heen als terugreis. Ik vind het belangrijk mijn bijdrage te leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. Ik maak dan ook in het weekend zoveel mogelijk gebruik van deze fiets bijvoorbeeld voor het doen van de boodschappen. Dat bevalt erg goed en vaak heb je minder reistijd dan met de auto. Je hebt geen files en kunt overal kosteloos parkeren.

Impact voor de werkgever:
– Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde
– Extra kosten voor de lease van de fiets
– Lagere woon-werkvergoeding
– Vitale medeweker
– Bijdrage aan verduurzaming mobiliteit

Databeveiliging

Is de databeveiliging bij medewerkers thuis wel in orde? Vraag de security scan, dan maken wij inzichtelijk in hoeverre uw huidige systemen aan de veiligheidseisen van vandaag de dag voldoen. 

Fietsplan

Alle fiscale voordelen in een overzichtelijk rapport met advies op maat. We nemen alle maatregelen met u door die specifiek voor uw organisatie van toepassing zijn.

OV-daluren

Voor welke voordelen in het OV komt u in aanmerking? Wat houden deze voordelen in en hoe kunt u dit implementeren in uw bedrijfsvoering? Wij helpen u verder!

Maak een afspraak!

Wij spreken je graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!