Groningen bereikbaar

Slim onderweg

Voor iedereen die in Groningen woont, werkt, studeert en op bezoek is, werkt Groningen Bereikbaar aan, de naam zegt het al, een goed bereikbaar Groningen. Daarom stemmen zij werkzaamheden aan weg en spoor op elkaar af en geven ze je actuele informatie over de bereikbaarheid. Ook stimuleren zij nieuwe en groene manieren van reizen en werken in de hele regio. Zo zijn ze samen slim onderweg naar een duurzaam bereikbaar Groningen. 

De samenwerking tussen Groningen Bereikbaar en Zero CO2 focust zich voornamelijk op het hybride werken en duurzaam reizen. Hiermee doelen wij op het thuiswerken combineren met werken op locatie. 

Thuiswerken

Voor thuiswerken zijn veel verschillende fiscale mogelijkheden waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Denk aan fiscale regelingen voor kantoor meubilair, thuiswerk-vergoeding naast reiskostenvergoeding en overige maatregelen voor het optimaliseren van de thuiswerkplek. 

Via meer ruimte in de WKR, bestaat de mogelijkheid om naast reiskostenvergoeding ook thuiswerk-vergoeding te geven aan medewerkers.

Voorbeelden van activiteiten die in aanmerking kunnen komen voor deze subsidie zijn:

  • Het opzetten of verbeteren van een website en/of webshop;
  • De aanschaf van een online boekings- of reserveringssysteem;
  • De koppeling van webshops aan voorraadadministratie en/of management;
  • Het online leveren van diensten;
  • Het uitvoeren van een scan om digitale veiligheid van bedrijven te verbeteren;
  • Het effectief gebruikmaken van bestaande online shops zoals Marktplaats, Facebook, Google, en Instagram.
  • Online shops zonder fysieke vestiging in de provincie Groningen komen niet in aanmerking voor subsidie
  • Kosten mogen gemaakt zijn vanaf 1 januari 2021

 

Het is mogelijk om de werknemer belastingvrij een bedrag uit te keren of om kantoormeubilair ter beschikking te stellen. In een aantal cao’s zijn hier afspraken over vastgesteld.

 

Mobiliteit

Hybride werken is de toekomst! Onder hybride werken verstaan we de combinatie van thuiswerken en werken op locatie. Om het hybride werken aantrekkelijk te maken kunt u als werkgever denken aan een fiets van de zaak of de kortingsproducten binnen het openbaar vervoer. 

Bent u ondernemer en koopt of financial leaset u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto? Dan kunt u een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

MIA en/of Vamil ontvangen voor de aanschaf van bijvoorbeeld heftrucks, bedrijfsbussen en bakfietsen kan erg aantrekkelijk zijn voor u als ondernemer! Wij bespreken graag de mogelijkheden met u door!

Contact

Wanneer u vragen heeft over het hybride werken of mobiliteit kunt u de adviseurs van Zero CO2 bereiken door een mail te sturen naar info@zeroco2.nl of te bellen naar (050) 360 31 60.